Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

Δύο αναπληρωματικοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο

Δυο αναπληρωματικοί, ένας από κάθε ομάδα (Α) και (Β), βρίσκονται μέσα στη περιοχή πέναλτι της ομάδας Β επιθετικός, της οποίας, εκείνη τη στιγμή σκοράρει στο αντίπαλο τέρμα δηλαδή σε βάρος της Ομάδας Α. Ο διαιτητής…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

… ακυρώνει το γκολ, παρατηρεί με κίτρινη κάρτα τους δυο αναπληρωματικούς και τους ζητά να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο. Μετά καταλογίζει πέναλτι για την ομάδα Α.

Ανάλυση:

  • Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους Κανόνες του Παιχνιδιού το γεγονός ότι η ομάδα που σκοράρει έχει στον αγωνιστικό χώρο 12 άτομα. Στην περίπτωση αυτή αντιμετωπίζεται, πέραν των πειθαρχικών ποινών, με ΑΜΕΣΟ στο σημείο που βρισκόταν το παραπάνω άτομο. Συνεπώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο αναπληρωματικός της Ομάδας Β βρισκόταν στην περιοχή πέναλτι της ομάδας του, οπότε το άμεσο γίνεται πέναλτι.
  • Κανείς δεν μπορεί να μπει στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια του διαιτητή. ούτε ο βοηθός μπορεί να δώσει άδεια. Αν πέσει στην αντίληψη του βοηθού, αίτημα εισόδου, πρέπει κι αυτός να ρωτήσει τον διαιτητή. Προσοχή λοιπόν στο ζήτημα αυτό γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να ζημιώσουμε ανεπανόρθωτα την Ομάδα μας.
  • Στο γεγονός του ότι βρίσκεται και αναπληρωματικός της Ομάδας Α μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό αντιμετωπίζεται μόνο πειθαρχικά για τον ίδιο τον αναπληρωματικό. Τεχνική ποινή (άμεσο ή πέναλτι) δεν μπορεί να υπάρξει αφού η ομάδα του δέχεται γκολ.