Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

Τράβηγμα φανέλας και μετά ριψοκίνδυνο τάκλιν.

Αμυνόμενος (Ομάδα Α) τραβά τη φανέλα επιτιθέμενου (Ομάδα Β), έξω από την περιοχή πέναλτι, σταματώντας έτσι μια πολλά υποσχόμενη επίθεση. Όμως ο επιτιθέμενος συνεχίζει, έχοντας στην κατοχή του τη μπάλα, κι ο διαιτητής αφήνει το πλεονέκτημα. Αμέσως μετά ένας άλλος αμυνόμενος (Ομάδα Β) διαπράττει ένα ριψοκίνδυνο τάκλιν ερχόμενος σε επαφή με τον επιτιθέμενο, μέσα στην περιοχή πέναλτι στερώντας έτσι, από τον επιτιθέμενο, μια προφανή ευκαιρία για γκολ. Ο διαιτητής…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Α. … καταλογίζει πέναλτι

Β. … δείχνει κίτρινη κάρτα στον δεύτερο αμυνόμενο

Γ. … ΔΕΝ δείχνει κίτρινη κάρτα στον πρώτο αμυνόμενο

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

  1. Ο πρώτος αμυνόμενος δεν μπορεί να δεχθεί κίτρινη κάρτα διότι ο διαιτητής εφάρμοσε το πλεονέκτημα. Ο αμυνόμενος κράτησε από την φανέλα τον επιτιθέμενο για να τον σταματήσει. Τα κατάφερε; Όχι. Άρα ο στόχος του δεν επετεύχθη κι επομένως δεν μπορεί να δεχθεί κάρτα.
  2. Το πρώτο γεγονός/ φάση ολοκληρώθηκε. Ξεκινά κάτι άλλο και συμβαίνει μέσα στη περιοχή πέναλτι. Ένας άλλος αμυνόμενος γλιστρά στο έδαφος, για να φτάσει γρήγορα και αποτελεσματικά στην μπάλα, την οποία κατέχει ο επιτιθέμενος. Όμως δεν υπολογίζει, χρονικά, σωστά και βρίσκει τα πόδια του επιτιθέμενου. Τον ανατρέπει με αποτέλεσμα να χάσει μια προφανή ευκαιρία να σκοράρει.
  3. Το γεγονός ότι ο δεύτερος αμυνόμενος πήγαινε για τη μπάλα η πειθαρχική ποινή κατεβαίνει επίπεδο. Επομένως η κόκκινη γίνεται κίτρινη.