Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

Παίκτης αλλού κτυπά κι αλλού κρατά…

Αρκετές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες του φαινομένου όπου κάποιοι παίκτες ύστερα από ένα μαρκάρισμα, που δέχονται, πέφτουν στο έδαφος και πιάνουν δήθεν άλλο σημείο του σώματος απ’ εκείνο στο οποίο έγινε, πραγματικά, το αντικανονικό μαρκάρισμα και μάλιστα με υπερβολικό τρόπο ότι τάχα πονάνε, φωνάζουν, “κτυπιούνται” κλπ.
Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές και οι διαιτητές καλούνται να τις αντιμετωπίζουν με κίτρινη κάρτα ως προσποίηση/ “θέατρο”. Είναι παράπτωμα χαρακτηριζόμενο, από τον Κανονισμό, ως αντιαθλητική συμπεριφορά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Αμυνόμενος (Ομάδα Α) μαρκάρει έναν επιτιθέμενο (Ομάδα Β), για τη μπάλα, έξω από την περιοχή πέναλτι και πατά το πόδι του αντιπάλου (του επιτιθέμενου) με απρόσεκτο τρόπο. Μετά απ’ αυτό ο επιτιθέμενος πέφτει στο έδαφος πιάνοντας το γόνατό του και προσποιείται ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο. Πως πρέπει να ενεργήσει ο διαιτητής;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ο διαιτητής θα καταλογίσει άμεσο φάουλ, υπέρ της Ομάδας (Β) του επιτιθέμενου, για το αντικανονικό μαρκάρισμα, και θα δείξει κίτρινη κάρτα στον επιτιθέμενο (Ομάδα Β) για αντιαθλητική συμπεριφορά.