Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ Ε.Ε. / Ε.Π.Σ. Αχαΐας της Τρίτης 5-7-2022

Από το Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5-7-2022 στα Γραφεία της ΕΠΣΑ αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1) ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
H έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου2022.

Το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Β’ κατηγορία και το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022 ή 8-9 Οκτωβρίου 2022 (ανάλογα με τον αριθμό ομάδων) στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

2) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Τα σωματεία της Γ’ Εθνικής και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας συμμετέχουν υποχρεωτικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Τα σωματεία της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας συμμετέχουν προαιρετικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Τα ερασιτεχνικά σωματεία των ΠΑΕ συμμετέχουν προαιρετικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων.

3) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων και στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022.
Με τη δήλωση συμμετοχής οφείλουν οι ομάδες να εξοφλήσουν όλες τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς την ΕΠΣΑ, από οποιαδήποτε αιτία (ποινές, παράβολα, γήπεδα κλπ.)

4) ΠΑΡΑΒΟΛΑ
Αποφασίστηκαν τα παρακάτω παράβολα συμμετοχής:
Παράβολο των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 240,00 ευρώ.
Παράβολο των σωματείων της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 190,00 ευρώ.
Παράβολο των σωματείων της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 120,00 ευρώ.
Παράβολο των σωματείων για το Κύπελλο Ερασιτεχνών 50,00 ευρώ.

5) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Αποφασίστηκε οι προπονητές των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA B (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣA.

Οι βοηθοί προπονητών, οι προπονητές φυσικής κατάστασης και οι προπονητές τερματοφυλάκων των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣA.

Οι προπονητές των σωματείων της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣA.
Οι προπονητές των σωματείων που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα Υποδομών, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣA.

Τα δικαιολογητικά και το παράβολο για την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο εκδίδει η ΕΠΣA για τους προπονητές, βοηθούς προπονητών, προπονητές φυσικής κατάστασης και τερματοφυλάκων θα κατατεθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 10 ημέρες πριν την έναρξη των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

6) ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ
Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Προπόνηση των σωματείων της Α’ – Β’ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 8 ευρώ (μισό γήπεδο).
Προπόνηση των σωματείων της Α’ – Β’ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 16 ευρώ (ολόκληρο γήπεδο).
Προπόνηση των σωματείων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και των Κ-19, Κ-17 των ΠΑΕ 30 ευρώ (15ευρώ μισό γήπεδο).
Αγώνας χωρίς χρήση φωτισμού των σωματείων της Α’ – Β’ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 25 ευρώ.
Αγώνας με χρήση φωτισμού των σωματείων της Α’ – Β’ και Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 50 ευρώ.
Αγώνας χωρίς χρήση φωτισμού των σωματείων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και των Κ-19, Κ-17 των ΠΑΕ 100 ευρώ.