Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

Επιστολή – απάντηση στον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ)

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με σωματεία της Δυτικής Ελλάδας επέλεξε να επιτεθεί με απαξιωτικό τρόπο προς την Ένωσή μας, σε μια διοίκηση θεσμικά νόμιμα εκλεγμένη και μάλιστα με εκλογές που έγιναν με τον Νέο Αθλητικό Νόμο και με Σωματεία που είχαν ενταχθεί στο Αθλητικό Μητρώο.
Δεν ενδιαφέρεται για το αν τα πράγματα που είπε περιγράφουν την πραγματικότητα. Τα επινοεί μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει το σκοπό του και την πολιτική που υπηρετεί.
Οι εκφράσεις για «απρέπειες» και «τραμπούκους» δεν συνάδουν με το θεσμικό του ρόλο. Ο θεσμικός του ρόλος είναι να ενώνει όχι να διχάζει. Θεωρούμε απαράδεκτο να επιτίθεται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει, είτε από άγνοια, είτε από λανθασμένη πληροφόρηση.
Επειδή τα επιχειρήματα του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα εμείς θα πούμε απλά:
Τα σωματεία της Αχαΐας γνωρίζουν γιατί μας ψήφισαν κε Υφυπουργέ. Όλοι ξέρουν την συνεισφορά της Ένωσης στο χώρο του Αχαϊκού ποδοσφαίρου. Όλοι γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε παράγοντες που έχουμε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Είμαστε από τις λίγες Ενώσεις πανελλαδικά που βοηθήσαμε τα σωματεία να γραφτούν στο Αθλητικό Μητρώο με τις όποιες ατέλειές του, γιατί είπαμε ότι είναι σωστό για τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Είμαστε η μοναδική Ένωση που οργανώσαμε την ανάπτυξη των υποδομών στο ποδόσφαιρο σε πρωτοποριακό επίπεδο.
Είμαστε η μοναδική Ένωση που στη θητεία μας καταφέραμε να παραδώσουμε τρία γήπεδα για χρήση στα σωματεία.
Πού είσαστε εσείς κε Υφυπουργέ και πότε απλά επικοινωνήσατε με την ΕΠΣ Αχαΐας;
Να γνωρίζετε ότι είναι τιμή για την ΕΠΣ Αχαΐας να υπάρχουν μέλη της στην ΕΠΟ όσο και αν εσείς την πολεμάτε.
Το δικό μας κίνητρο είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πορεία μετάβασης σε κάτι καθαρό και υγιές. Με πρόσημο δημοκρατικό και προοδευτικό. Όμως με λύπη διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι εσείς κε Υφυπουργέ θέλετε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να παραμείνει όμηρο πολιτικών συμφερόντων. Δυστυχώς οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει μάθει να αυτοδιοικείται.
Αρχή μας είναι ότι ο Αθλητισμός ενώνει και δεν έχει χρώμα.

Εκ της Ε.Ε. της ΕΠΣ Αχαΐας