Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

Ενημερωτική ανακοίνωση Προεθνικών ομάδων Ε.Π.Σ.Α. Νέων και Παίδων

Οι προ εθνικές ομάδες Αχαΐας Νέων και Παίδων βρίσκονται στις τελικές φάσεις του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Η Ε.Π.Σ. Αχαΐας είναι η μοναδική ένωση που και οι δυο ηλικιακες κατηγορίες συμμετέχουν στην τελική φάση. Έχουμε προσπεράσει πολύ μεγάλες ενώσεις που δεν έχουν δυο εκπροσώπους εκει. Είναι σημαντικό λοιπόν για το αχαϊκό ποδόσφαιρο να έχει μια αντίστοιχη παρουσία στην φάση αυτή. Από τους ενωσιακούς προπονητές έχει καταρτιστεί ένα πρόγραμμα προετοιμασίας όπως αυτό φαίνεται παρακάτω. Η τελικήεπιλογή της 20 αδας των παικτών θα γίνει με ευθύνη των προπονητών αποκλειστικά μετά την ολοκλήρωση της μίνι προετοιμασίας. Η συμμετοχή των παιδιών στις προπονήσεις και η διάθεση των αθλητών σε αυτές θα είναι τα βασικά κριτήρια των προπονητών. Οι ομαδες εχουν την «υποχρέωση» να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ,όπως φυσικά και οι γονεις και οι αθλητες .
Οι αθλητές για να έχουν δικαίωμα συμμέτοχης στις μεικτές σημαίνει ότι ανήκουν σε κάποιο σωματείο της ένωσης μας. Τα σωματεία δικαιούνται τον απόλυτο σεβασμό της διοίκησης μας στον προγραμματισμό τους και τις υποχρεώσεις τους. Από την πλευρά της ενωσης μας σωματεία που εχουν έστω και έναν αθλητή στις κλήσεις των προπονήσεων στις μεικτές θα έχουν δικαίωμα να αναβάλουν παιχνίδια που εμπλέκονται τμήματα αντίστοιχων ηλικιών από το πρόγραμμα. Τα σωματεία που θα συμμετασχουν σε τουρνουα εκτός Αχαΐας αυτή την περίοδο καλό θα είναι να μην συμπεριλάβουν αθλητες που συμμετέχουν στις προ εθνικές ομαδες ,για να αποφύγουν την κόπωση και τους πιθανούς τραυματισμούς. Εάν παρόλα αυτά αποφασίσουν να τους συμπεριλάβουν σε τέτοιου είδους αποστολές πρέπει να κάνουν σωστή διαχείριση των αθλητών , έχοντας πάντα την πιθανότητα να μην συμπεριληφθούν στις επιλογές των προπονητών τους για την τελική εικοσάδα. Χωρίς όμως βέβαια να σημαίνει ότι οποίος ακολουθήσει πλήρως το πρόγραμμα των μεικτών έχει εξασφαλίσει κάτι τέτοιο.
Τελικά αυτό που πρεπει να τονιστεί σε ολους τους αθλητές της Αχαΐας είναι ότι πρέπει να συνεχίσουν την συστηματική δουλειά με τις ομάδες τους γιατί αυτό τους ανεβάζει επίπεδο. Ανεξάρτητα της τελικήςεπιλογής πρεπει να αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές που ίσως να μην συμμετασχουν σε αυτή την εκδηλωση. Αυτοί όμως που θα συμμετάσχουν θα μας αντιπροσωπεύσουν ολους και πρεπει ψυχή και σώματί να τους ευχηθούμε καλη επιτυχία.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της προετοιμασίας των ομάδων:

ΠΡΟ-ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ
Δευτέρα 15/4/2019

Τετάρτη 17/4/2019 φιλικός αγώνας

Μ Δευτέρα 22/4/2019

Μ Τρίτη 23/4/2019

Μ Πέμπτη 25/4/2019

ΠΡΟ – ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ
Δευτέρα 15/4/2019

Πέμπτη 18/4/2019

Σάββατο 20/4/2019 φιλικό

Μ Δευτέρα 22/4/2019

Μ Πέμπτη 25/4/2019 φιλικό

Δευτέρα 29/4/2019