Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 – 2020

Σχετικά με τη διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου ερασιτεχνών 2019 – 2020 λόγω covid-19 οι αποφάσεις της Ε.Π.Ο. είναι οι παρακάτω:
1) Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (Δελτίο Τύπου Ε.Π.Ο. Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020)
Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.

2) Κύπελλο ερασιτεχνών (Δελτίο Τύπου Ε.Π.Ο. Σάββατο, 02 Μαΐου 2020)
Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτ. Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.
Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι απαγορεύεται κάθε αθλητική συνάντηση για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας είναι υποχρεωμένη να επικυρώσει σε πρώτη φάση τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων «ως έχουν την ημερομηνία διακοπής» στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Όσον αφορά πιθανές τροποποιήσεις – αναδιαρθρώσεις των πρωταθλημάτων 2019 – 2020 θα γίνουν εφόσον περάσει η νομοθετική ρύθμιση «περί τροποποιήσεων» και δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.
Οποιεσδήποτε δημοσιεύσεις που αφορούν τροποποιήσεις – αναδιαρθρώσεις των πρωταθλημάτων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επεξεργαζόμαστε διάφορες προτάσεις με κριτήριο τις όσο το δυνατόν λιγότερες αδικίες για τα Σωματεία –μέλη μας.

Πάτρα 06 – 05 – 2020
Με αθλητικούς χαιρετισμούς