Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

Ενημέρωση Ε.Δ./Ε.Π.Σ.Α. προς Νίκη Προαστίου και Αετό Πατρών

Πάτρα, 19/12/2019
Προς ποδοσφαιρικά σωματεία Νίκης Προαστίου – Αετού Πατρών

Κύριοι πήραμε την επιστολή σας και δεν σας κρύβουμε ότι προβληματιστήκαμε.
Απευθύνετε προς την επιτροπή αίτημα για κλήρωση διαιτητών, αν και γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κανονισμός διαιτησίας προβλέπει μόνο ορισμό. Είναι φανερό ότι μία τέτοια πρόταση μόνο δημιουργία εντυπώσεων μπορεί να προκαλέσει.
Πέρα από αυτό αναφέρεστε σε «σκιές παρασκηνίου, νεόκοπους παράγοντες που δημιουργούν εντυπώσεις και δηλητηριάζουν την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού».Έχετε υποχρέωση απέναντι στο φίλαθλο κόσμο αλλά και τα σωματεία που αντιμετωπίζετε κάθε εβδομάδα να πείτε τι ακριβώς εννοείτε και τι γνωρίζετε και να το καταγγείλετε στα αρμόδια όργανα.
Εμείς σαν επιτροπή εργαζόμαστε στο φως και το προσκήνιο, αυτό είναι που γνωρίζουμε να κάνουμε, προσπαθώντας ’’να τρέξουμε’’ την καθημερινότητα, να λειτουργήσουμε σχολές διαιτησίας και να ενισχύσουμε την εκπαίδευση των διαιτητών με σκοπό την βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμισή τους. Η διοίκηση της Ένωσης μας έχει δώσει την απόλυτη ελευθερία σε ότι αφορά τη διαιτησία, χωρίς καμία πίεση ή παρέμβαση. Εμπιστευόμαστε το σύνολο των διαιτητών μας και θα συνεχίσουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και για όσο χρόνο έχουμε την εμπιστοσύνη του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Α. Σε εκείνο που θα γίνουμε περισσότερο αυστηροί, μετά τα τελευταία γεγονότα βίας σε βάρος διαιτητών μας, είναι στο να παραπέμπουμε στην αρμόδια επιτροπή , οτιδήποτε θεωρούμε ότι θίγει την επιτροπή μας, τους διαιτητές και τους παρατηρητές.
Είμαστε έτοιμοι, και το έχουμε κάνει πράξη αυτό, να δεχτούμε και να ακούσουμε όλα τα σωματεία και να πάρουμε αποφάσεις που θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο, ακολουθώντας πάντα αυτά που ορίζουν οι κανονισμοί της ΕΠΟ.
Με την ευκαιρία των γιορτών που έρχονται, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους, προσωπική γαλήνη, αγάπη και πάνω από όλα σωματική αλλά και ψυχική υγεία.
Καλές γιορτές.
Ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής διαιτησίας
Τριανταφύλλης Ανδρέας