Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

Άμεση εξόφληση οφειλών σωματείων από ποινές και πρόστιμα

Σας γνωρίζουμε ότι το ΔΣ της Ε.Π.Σ. Αχαΐας κατά τη συνεδρίαση του την Δευτέρα 12-03-2018 αποφάσισε, την τροποποίηση του άρθρου 9 της προκήρυξης ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ 2017-2018 που αναφέρει τα παρακάτω:
– Τα σωματεία Α’ Κατηγορίας θα πρέπει υποχρεωτικά να προσλάβουν διπλωματούχο Προπονητή UEFA B για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. τριετούς διάρκειας τουλάχιστον και σε ισχύ, αλλιώς στα μη συμμορφούμενα σωματεία η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Α. είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει πρόστιμο 200€ σε κάθε αγωνιστική στην περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν θα έχει προπονητή στον πάγκο του.
– Τα σωματεία Β’ Κατηγορίας θα πρέπει υποχρεωτικά να προσλάβουν διπλωματούχο Προπονητή με ταυτότητα τουλάχιστον ΕΠΟ UEFA C για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. τριετούς διάρκειας τουλάχιστον και σε ισχύ, αλλιώς στα μη συμμορφούμενα σωματεία η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Α. είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει πρόστιμο 200€ σε κάθε αγωνιστική στην περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν θα έχει προπονητή στον πάγκο του.

Το πρόστιμο μειώθηκε με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης στα 150€ (συνολική οφειλή) για όλες τις αγωνιστικές που δεν έχουν προπονητή στον πάγκο τους.

Καταβολή χρηματικών ποινών.
Όλες οι χρηματικές ποινές που οφείλονται από ποινές και πρόστιμα (ποδοσφαιριστών, ομάδων, παραγόντων) πρέπει να εξοφληθούν αυστηρά έως την Παρασκευή 20-4-2018.
Αν η καταβολή δεν γίνει στο ως άνω χρονικό διάστημα, τότε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της οικείας διοργανώτριας θα επιβάλλει ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού ύστερα από κάθε επόμενο αγώνα του υπαιτίου σωματείου και για όσο χρόνο δεν εξοφλείται η σχετική οφειλή.

Για την εφαρμογή των παραπάνω το οφειλόμενο συνολικό ποσό πρέπει να είναι ίσο ή ανώτερο των 150 Ευρώ.

Όταν η οφειλή υπερβαίνει τα ανωτέρω όρια δεν επιτρέπεται μερική καταβολή του ποσού μόνο κατά το υπερβάλλον, αλλά μόνο εφάπαξ καταβολή του συνόλου της οφειλής.