Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

Ο τερματοφύλακας…

Ένας αμυνόμενος κλωτσά τη μπάλα προς τον τερματοφύλακά του. Αντίπαλος κυνηγά τη μπάλα προκειμένου να την πάρει στην κατοχή του. Αντιλαμβανόμενος ο τερματοφύλακας την όλη κατάσταση και φοβούμενος μήπως, εν τέλει, ο αντίπαλος καταφέρει τον σκοπό του, βγαίνει από την περιοχή πέναλτι και μαζεύει τη μπάλα με τα χέρια. Στη συνέχεια μπαίνει πάλι στην περιοχή του και την διώχνει προς το κέντρο για να παίζεται. Υπάρχει παράβαση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
🔀 Το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει και να καταλογιστεί άμεσο φάουλ, υπέρ της ομάδας του αντιπάλου, εκεί όπου ο τερματοφύλακας είχε πιάσει, με τα χέρια, τη μπάλα.
Ο τερματοφύλακας, έξω από την περιοχή του, δεν έχει δικαίωμα να πιάσει τη μπάλα με τα χέρια και αντιμετωπίζεται, από τον Κανονισμό, όπως οι υπόλοιποι παίκτες που παίζουν εσκεμμένα τη μπάλα με τα χέρια τους.
Επιπλέον, ο τερματοφύλακας θα δεχθεί κίτρινη κάρτα αν με την ενέργειά του αυτή ανέκοψε μια υποσχόμενη επίθεση για τον αντίπαλο.
Κόκκινη, αν η όλη κατάσταση/ συνθήκες εκείνη τη στιγμή δείχνουν ότι ο τερματοφύλακας στέρησε από τον αντίπαλο μια ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ.