Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση Ε.Π.Σ.Α. με σωματεία Α’ Κατηγορίας με θέμα “ΒΙΑ στους αγωνιστικούς χώρους και Διαιτησία”

Πραγματοποιήθηκε χτες 29/9/2015 και ώρα 19.00, η συνάντηση του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Α. κου Μπαλαφούτη Δημήτριου, του Προέδρου της Επιτροπής για Θέματα Ασφάλειας και Πρόληψης Βίας της Ε.Π.Σ.Α. κου Γκοτσόπουλου Γεώργιο και της Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας κας Φλωράτου Αμαλίας με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α’ κατηγορίας με θέμα <<ΒΙΑ στους αγωνιστικούς χώρους και Διαιτησία>>.
Από τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας παρόντα ήταν τα σωματεία ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ, ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ ΡΙΟΛΟΥ, ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ και ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
Από πλευράς Ε.Π.Σ.Α. θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι παρευρέθηκαν μόνο επτά από δεκαέξι σωματεία.
Οι παράγοντες και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να συμβάλουν ώστε να μην υπάρχουν κρούσματα βίας, και από την πλευρά της Ένωσης επίσης , και όποια σπίθα βίας πάει ν’ ανάψει, να σβήσει.
Όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουμε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας από το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Επίσης, επισημάνθηκε ότι η Πειθαρχική Επιτροπή πλέον θα τιμωρεί σύμφωνα με τα καινούργια σκληρά μέτρα που έχουν καθοριστεί από τον νέο Πειθαρχικό κώδικα της Ε.Π.Ο., και τις εντολές της ΚΕΔ/ΕΠΟ στους διαιτητές.
Η κα Φλωράτου αναφέρθηκε σε θέματα διαιτησίας και στους διαιτητές που αγωνίζονται σε αγώνες Α’ Κατηγορίας.
Αναφέρθηκαν θέματα που αφορούσαν στους παρατηρητές αγώνων τα οποία είχαν επισημανθεί στη συνάντηση των παρατηρητών με την Ε.Π.Σ.Α. την προηγούμενη ημέρα .
Οι εκπρόσωποι των παρόντων σωματείων τοποθετήθηκαν πάνω στα θέματα της βίας και της διαιτησίας και ζήτησαν από τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α. να πραγματοποιηθούν περισσότερες συναντήσεις στο μέλλον.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις της Ε.Π.Σ.Α. με εκπροσώπους σωματείων των Β’ και Γ’ κατηγοριών στο μέλλον με το ίδιο θέμα και όποιο άλλο θέμα απασχολεί το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.