Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ: Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Με την απαγόρευση πρόσβασης στα γυμναστήρια και στους κοινόχρηστους χώρους άθλησης, καθώς επίσης και με την παύση των περισσότερων εγχώριων πρωταθλημάτων λόγω της έξαρσης του ιού Covid-19, χιλιάδες αθλητές βιώνουν τις τραγικές συνέπειες στην καθημερινότητα τους. Κι ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, περισσότερο επηρεασμένοι από την πανδημία, είναι τα σωματεία και οι αθλούμενοι που είδαν τη χρονιά να χάνεται, με σημαντικές συνέπειες για το μέλλον τους.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι μεγάλες εγχώριες διοργανώσεις έχουν ακυρωθεί σε όλα τα αθλήματα ενώ κάποιες εξ’ αυτών θα ολοκληρωθούν με συνοπτικές διαδικασίες. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι αθλητές να ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και να αισθάνονται μεγάλη απογοήτευση για την προσπάθεια που κατέβαλλαν ώστε να προετοιμαστούν αγωνιστικά ενόψει της σεζόν, με τον προβληματισμό τους να είναι εξίσου έντονος για το πως θα μπορέσουν να επανέλθουν στους αγωνιστικούς χώρους από τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπληρώνοντας μέχρι τότε 1μισι χρόνο απουσίας.

Συναισθήματα όπως φόβος, στρες, θυμός και αβεβαιότητα μονοπωλούν την ψυχολογία των αθλητών, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τον εαυτό τους αναπτύσσοντας αμφιβολίες για το αν μπορούν να επανέλθουν στο αγωνιστικό επίπεδο που είχαν κατακτήσει πριν την καραντίνα, προχωρώντας ακόμα και σε αναθεώρηση στόχων.

Τις ίδιες επιπτώσεις στην ψυχολογία τους λόγω της πανδημίας, έχουν υποστεί και οι μικροί ηλικιακά αθλητές των Ακαδημιών, καθώς δεν υπάρχει σωματική εκτόνωση και οι αλλαγές στην διατροφή και τον βιορυθμό τους εκφράζονται με αυξημένη ευερεθιστότητα.

Επίσης, αθλητές αναπτυξιακών ομάδων αισθάνονται μεγάλη απογοήτευση μετά την πολύμηνη απραξία και πολλοί εξ’ αυτών αναθεώρησαν τις βλέψεις που είχαν για να γίνουν επαγγελματίες και έχουν αρχίσει να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άλλες επιλογές για το μέλλον τους.

Υπό αυτές τις δυσμενείς συνθήκες η ΕΠΣ Αχαΐας, η “Match Αχαΐας”, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η “Αχαϊκή Πολιτεία”, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα υπό τον τίτλο: Αθλητισμός και Covid-19: «Η επάνοδος στην κανονικότητα».

Γιατροί, ψυχολόγοι, αθλητές, παράγοντες, προπονητές, υπεύθυνοι ακαδημιών θα συνθέσουν το διαδικτυακό πάνελ μας και θα ακουστούν εμπειρικά και επιστημονικά δεδομένα, με στόχο να δοθούν κατευθύνσεις στους αθλητές ώστε να βγουν ψυχολογικά -και αγωνιστικά- από τη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας με όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες. Το «στοίχημα» όλων έχει να κάνει πλέον, με το πως οι αθλητές θα αποκτήσουν τα κατάλληλα κίνητρα για να επανέλθουν αγωνιστικά από τον Σεπτέμβριο μετά από 1μισι χρόνο απουσίας από τα γήπεδα κι αυτό θα επιχειρήσουμε να ανιχνεύσουμε.

Νόρα Δράκου, Ηλίας Κυριακίδης, Βαγγέλης Λιόλιος, Λεωνίδας Κυβελίδης, Νίκος Ρουμελιώτης, Μιχάλης Κουρέτας, Δημήτρης Κοτσίρης, Γιώργος Μπαντής είναι μερικά από τα ονόματα που με τις εισηγήσεις τους θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Μείνετε συντονισμένοι την Πέμπτη 22/04 στις 11 π.μ.

Promo Video
https://youtu.be/t-8mUMtGpLA

Live:
https://epsachaias.gr/
https://matchnews.gr/
https://politeianews.gr/
https://www.facebook.com/Matchnews.gr/
https://www.facebook.com/politianews/
https://www.facebook.com/athleticforum.gr/