Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας

Ανακοίνωση ΕΔ/ΕΠΣΑ για ορισμούς Διαιτητών και παρατηρητών Διαιτησίας καθώς και για τον χρόνο δημοσίευσης των ορισμών στο site της ΕΠΣΑ

Αναφορικά με θέματα ορισμού διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαΐας, καθώς και για την χρονοτριβή δημοσίευσης των ορισμών διαιτητών και βοηθών διαιτητών στο site της ΕΠΣΑ που αναφέρθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου έχουμε να ανακοινώσουμε τα παρακάτω:

1) Είναι γνωστό σε όλους τους παράγοντες των ομάδων ότι οι παρατηρητές διαιτησίας αμείβονται από την γηπεδούχο ομάδα με την αμοιβή τους να συμπεριλαμβάνεται στο εξοδολόγιο διαιτησίας.
Στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας η επιτροπή διαιτησίας ορίζει παρατηρητές διαιτησίας σε όλους τους αγώνες. Στις υπόλοιπες κατηγορίες των πρωταθλημάτων καθώς και του κυπέλλου ΕΠΣΑ η επιτροπή διαιτησίας ορίζει παρατηρητές είτε μετά από αίτημα των ομάδων είτε όταν αυτή κρίνει σκόπιμο.

2) Όσον αφορά τον ορισμό διαιτητών στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας η επιτροπή διαιτησίας προσπαθεί να προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ηλικιακά διαιτητές κρίνει ικανούς και αφού έχουν αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αγώνων.
Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής έχουν αγωνιστεί 15 διαιτητές και 32 βοηθοί διαιτητές από το δυναμικό των 102 πιστοποιημένων διαιτητών για την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

3) Είναι γνωστό ότι κάθε Σαββατοκύριακο η επιτροπή διαιτησίας καλείται να διαχειριστεί τους ορισμούς διαιτητών και βοηθών διαιτητών σε πενήντα (50) αγώνες που διεξάγονται στα τρία (3) πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαΐας, καθώς επίσης και σε αρκετούς αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομής της ΕΠΣ Αχαΐας.
Κατανοούμε απολύτως την πίεση χρόνου που δέχονται οι δημοσιογράφοι για να ολοκληρώσουν στο χρονικό διάστημα που απαιτείται την ύλη τους, αλλά για εμάς προτεραιότητα είναι η αποφυγή οποιονδήποτε λαθών.